Skip to content

Grilyje skrudinti kiaulienos šonkauliukai

May 1, 2015

Kiaulienos šonkauliukams paruošti tau reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų rudojo cukraus,
2 arbatinių šaukštelių aitriųjų paprikų miltelių,
2 arbatinių šaukštelių druskos,
1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
6 gabalų šonkauliukų, sveriančių maždaug po 300 g (apie 3 cm storio).

Persikų padažui paruošti reikės:
1 puodelio pirktinio barbekiu padažo,
1 prinokusio persiko – nulupto ir supjaustyto smulkiais kubeliais,
2 šaukštų obuolių acto,
1 šaukšto vandens.

Sumaišyk dubenyje alyvuogių aliejų, rudąjį cukrų, aitriųjų paprikų miltelius, druską, pipirus. Įtrink šiuo mišiniu šonkauliukus ir sudėk juos į plastikinius maišelius. Būtų idealu, jei šaldytuve palaikytum per naktį. Mažų mažiausiai – bent jau valandą kitą.
Ant vidutinės ugnies įkaitink keptuvę ir sumaišyk joje barbekiu padažą, supjaustytą persiką, obuolių actą bei vandenį. Maišyk, kol padažas užvirs. Sumažink ugnį, kad padažas tik lėtai kunkuliuotų, uždenk dangčiu ir pavirk 5 minutes. Perpilk viską į plaktuvą ir sutrink iki vientisos masės.
Įkaitink grilį (ugnis turėtų būti vidutinė). Apkepk šonkauliukus – kiekvieną pusę maždaug po 12 minučių. Aptepk šonkauliukus barbekiu padažo mišiniu. Uždenk ir kepk grilyje dar 4 minutes, kol šonkauliukai ims blizgėti lyg padengti glazūra. Patiek su papildoma padažo porcija.

source: http://www.cosmopolitan.lt/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: